To
kolejny skandynawski klasyk. Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny.
Śledź
w musztardzie
na
podst. “Smörgåsbord”
400g
śledzi matjasów
80g
cukru
4
łyżli oliwy
1
łyżka białego octu winnego
100ml
majonezu
mały
słoik musztardy (ok 100g)
pęczek
koperku
2
cebule
Przygotowanie:
Pokrój
śledzia na kawałki. Posiekaj cebulę i koperek. Wymieszaj cukier,
oliwę i ocet. Dodaj majonez, musztardę, koperek i cebulę. Polej
tym sosem śledzia i wszystko wymieszaj.
Smacznego!
gdzie mogę dodać Twój blog do obserwowanych, bo ne mogę znaleźć a podoba mi się u Ciebie! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam szana :)
Dzięki bardzo :) Dodałam już "obserwatorów" w bocznej szpalcie - zapraszam :)
UsuńTo jeden z moich ulubionych sposobow na sledzia - i jeden z pierwszych, jakich probowalam.
OdpowiedzUsuńAle ja uwielbiam tego śledzia!!! Pychotka!! :-)
OdpowiedzUsuńSuper
OdpowiedzUsuń