poniedziałek, 17 grudnia 2012

Śledź w musztardzie

To kolejny skandynawski klasyk. Szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny.



Śledź w musztardzie
na podst. “Smörgåsbord”

400g śledzi matjasów
80g cukru
4 łyżli oliwy
1 łyżka białego octu winnego
100ml majonezu
mały słoik musztardy (ok 100g)
pęczek koperku
2 cebule

Przygotowanie:

Pokrój śledzia na kawałki. Posiekaj cebulę i koperek. Wymieszaj cukier, oliwę i ocet. Dodaj majonez, musztardę, koperek i cebulę. Polej tym sosem śledzia i wszystko wymieszaj.
Smacznego!

5 komentarzy:

  1. gdzie mogę dodać Twój blog do obserwowanych, bo ne mogę znaleźć a podoba mi się u Ciebie! :)
    pozdrawiam szana :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki bardzo :) Dodałam już "obserwatorów" w bocznej szpalcie - zapraszam :)

      Usuń
  2. To jeden z moich ulubionych sposobow na sledzia - i jeden z pierwszych, jakich probowalam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale ja uwielbiam tego śledzia!!! Pychotka!! :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...