Minęła
Święta Łucja, która w dawnych czasach wyznaczała początek
przygotowań do Bożego Narodzenia. Dlatego też najbliższe wpisy
będą już stricte świąteczne. Zachęcam do wprowadzenia
skandynawskich smaków na Wasze bożonarodzeniowe stoły!
Kilka
dni temu w moje ręce trafiła pięknie wydana książka Trine
Hahnemann “Scandinavian Christmas” z fantastycznymi przepisami
świątecznymi. Najciekawsze z nich oczywiście przedstawię na blogu
:)
Przy
okazji podziękowania dla Kasi i Johna za przesyłkę – thank you
:)
Trine
Hahnemann, Scandinavian Christmas, Quadrille Publishing 2012
|
Ciekawa jestem przepisow z tej ksiazki. Bedzie lutefisk? Ja bym sie chyba nie odwazyla ;)
OdpowiedzUsuńAż takich "odlotowych" dań to nie będzie :)
UsuńChyba muszę poszukać tej książki. Moja przyjaciółka z Oslo korzysta z książki "Norsk Jul" Birgera Sivertsena. Przepisy i piękne zdjęcia, ale niestety książka napisana po norwesku :(
OdpowiedzUsuń