Ryby,
krewetki i zielone warzywa - to świetny przepis na zimową zupę.
Idealnie nadaje się tu mrożony szpinak. Dzięki temu, że rybę
dodaje się w ostatniej fazie gotowania, sam wywar nie ma rybnego
smaku. Ogromną zaletą tej zupy jest fakt, że przygotowuje się ją
w zaledwie 20 minut.
Zielona
zupa rybna
na
podst. “Arlas kokbok”
500
g mieszanych filetów z ryby – z dorsza i łososia
250g
krewetek
2
pory
450g
szpinaku
masło
12dl
bulionu rybnego lub warzywnego
sok
wyciśnięty z połowy cytryny
śmietana
sól,
pieprz
Przygotowanie:
Pokrój
rybę na 3cm kawałki. Posiekaj pora. Rozpuść kawałek masła w
garnku, wrzuć pora i szpinak. Podduś przez chwilę, aż szpinak się
całkowicie rozmrozi. Dolej bulion oraz sok z cytryny. Zagotuj, a
następnie dodaj rybę i krewetki. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj
zupę przez ok 5 minut. Podawaj ze śmietaną.
Smacznego!
Wygląda.. interesująco. Osobiście chętnie bym posmakowała czegoś takiego jak dla mnie nowego ;)
OdpowiedzUsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńJak najbardziej jeśli chodzi o taką zupę rybną to ja jestem zdania, że na pewno smakuje bardzo dobrze. Właśnie dlatego ja również uwielbiam jeść łososia wędzonego na gorąco https://mowisalmon.pl/produkty/mowi-losos-wedzony-na-goraco-o-smaku-paprykowym/ który jest przepyszny.
OdpowiedzUsuń