piątek, 19 października 2012

Duńska kanapka z jajecznicą

Duńskie kanapki to nie są zwykłe kanapki. To cała filozofia przygotowywania kanapek.
Mają mnóstwo dodatków i często przypominają wręcz sałatki.Ponoć jest ich kilkaset rodzajów, a wiele z nich nosi piękne nazwy jak np. kanapka Hans Christian Andersen.
Poniższy przepis jest świetny na przykład na leniwe weekendowe śniadanie.



Duńska kanapka z jajecznicą
na podst. „Skandynawia jest piękna!”

Składniki na 4 kanapki:
wędzona makrela
4 kromki ciemnego chleba żytniego
szczypior
4 jajka
masło
sól, pieprz

Przygotowanie:
Z jajek usmaż jajecznicę na maśle. Lekko schłodzoną wyłóż na chleb, a na wierzchu połóż po kawałku makreli, posyp posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. znowu mniamciu mniamciu:-) powtarzam się, ale taki fakt. Nastepnym razem proszę o takie śniadanko:-D

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój adres znasz, czy paczka w drodze? :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...