Duńskie
kanapki to nie są zwykłe kanapki. To cała filozofia
przygotowywania kanapek.
Mają mnóstwo dodatków i często przypominają wręcz sałatki.Ponoć jest ich kilkaset rodzajów, a wiele z nich nosi piękne nazwy jak np. kanapka Hans Christian Andersen.
Mają mnóstwo dodatków i często przypominają wręcz sałatki.Ponoć jest ich kilkaset rodzajów, a wiele z nich nosi piękne nazwy jak np. kanapka Hans Christian Andersen.
Poniższy
przepis jest świetny na przykład na leniwe weekendowe śniadanie.
Duńska
kanapka z jajecznicą
na
podst. „Skandynawia jest piękna!”
Składniki
na 4 kanapki:
wędzona
makrela
4
kromki ciemnego chleba żytniego
szczypior
4
jajka
masło
sól,
pieprz
Przygotowanie:
Z
jajek usmaż jajecznicę na maśle. Lekko schłodzoną wyłóż na
chleb, a na wierzchu połóż po kawałku makreli, posyp posiekanym
szczypiorkiem.
Smacznego!
znowu mniamciu mniamciu:-) powtarzam się, ale taki fakt. Nastepnym razem proszę o takie śniadanko:-D
OdpowiedzUsuńMój adres znasz, czy paczka w drodze? :D
OdpowiedzUsuń