Na blogu zapanował mały
zastój :) Ale już wróciłam z nowymi inspiracjami i
pomysłami. Dziś proponuję rybę w folii w wersji marcowej.
Ziemniaki, cebula czy czosnek to zdecydowanie zimowe warzywa, ale
dodatek pomidorków koktajlowych daje nam lekki powiew wiosny w
kuchni. A chyba tego nam teraz trzeba, gdy śniegi powróciły.....
Ryba
w folii – wersja zimowa
na
podst. Allt om Mat
Składniki
na ok 4 porcje:
600g
filetów z białej ryby
cebula
3
ząbki czosnku
250g
pomidorków koktajlowych
oregano
świeże lub suszone
cytryna
sól,
pieprz
oliwa
z oliwek
4
spore ziemniaki, ugotowane
folia
do pieczenia
Przygotowanie:
Rozgrzej
piekarnik do 180ºC.
Podziel
rybę na odpowiednie porcje. Cebulę pokrój na półkrążki,
czosnek i ziemniaki na plasterki, pomidorki koktajlowe na połówki.
Przygotuj
4 spore arkusze folii. Każdy z nich na środku wysmaruj oliwą. Na
każdą folię wyłóż ziemniaki, kawałek ryby, wyciśnij
odrobinę soku z cytryny, posyp solą i pieprzem. Na rybę wyłóż
czosnek, cebulę, pomidorki, dopraw wszystko oregano i polej odrobiną
oliwy. Zwiń folię szczelnie. Włóż do piekarnika i piecz ok
20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz